Voegen uithakken - slijpen.

Voegen uithakken

Het uithakken van voegen houdt in dat de oude voeg tussen de stenen worden verwijderd.

Voegen uithakken gebeurt met een pneumatische (werkt met luchtdruk)

hak hamer. Deze hak hamer is aangesloten op een grote compressor die de hamer onder hoge druk krachtig laat slaan. Het voegwerk dient hierbij vierkant tot aan de gezonde metselspecie uitgehakt te worden. Om beschadigingen aan het bestaande metselwerk te voorkomen moet het uithakken zeer nauwkeurig worden uitgevoerd. Het is dus verstandig het uithakken van voegen over te laten aan ervaren vakmensen.

 

Onderhoudsbedrijf JVS kan bouwen op meer dan 25 jaar ervaring en beheerst naast voegen uithakken alle overige aspecten van het vak zoals: voegen, renoveren, reinigen, zandstralen, impregneren etc. van uw gevels en muren. Bij onze ervaren voeger's kunt u terecht voor alle soorten voegen. Bij het uithakken van voegen en opnieuw voegen van de gereinigde gevels werken wij

uitsluitend met eerste klas materialen en maken wij gebruik van de modernste apparatuur.

 

 

Voor het verwijderen van voegen kan naast het uithakken van de voeg ook gekozen worden voor het uitslijpen van de voeg. Het uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen en minder tijd kost.

 

De keuze van het uithakken en/of slijpen is bij iedere voeg weer anders en wordt bepaald door het bestaand voegwerk en de steensoort van de gevel.

Door bij het uithakken en/of slijpen afzuigapparatuur te gebruiken dit stofvrij tevens milieuvriendelijk gedaan worden.

 

Het doormiddel van uithakken verwijderen van de voegen is meestal het eerste onderdeel van een gevelrenovatie. Na het uithakken van de voegen kan begonnen worden aan de Gevelreiniging of het aanbrengen van nieuw voegwerk.

 

 

Voegen uitslijpen